27e Slipjacht Winterswijk

Op 11 november organiseert het Jachtcomite Winterswijk voor de 27e keer de Slipjacht Winterswijk. Bij de slipjacht zoals deze in Winterswijk wordt verreden, moeten de honden het spoor van een lap, gedrenkt in vossenurine, volgen door het terrein van het Nationaal Landschap Winterswijk. Evenals voorgaande jaren loopt het spoor door de buurtschappen Kotten, Brinkheurne, Woold en Vosseveld. De honden worden bijgestaan door ruiters en amazones te paard.

Men begint de jacht om kwart voor twaalf met de voorstelling van de meute aan het publiek, waarna men van start zal gaan met de eerste van in totaal drie runs. Tegen 15:50 uur hoopt men de zogenaamde ‘kill’ te kunnen houden; de beloning voor de honden voor het lopen van de perfecte jacht. De start begint bij, en wordt verzorgd door Recreatiepark Het Winkel – Zalencentrum Reuselink, De Slingeweg 20 Winterswijk – Brinkheurne.

Slipjacht WInterswijk - 2007

Slipjacht WInterswijk – 2007

Het Jachtcomite Winterswijk verwacht een vijftig-tal ruiters; 35 van Jachtvereniging Soestdijk en ruim 15 regionale rijders.

Meer informatie, het laatste nieuws en plattegronden en tijdschema’s kunnen bekeken worden op facebook, fb.me/slipjachtwinterswijk en op de website www.slipjachtwinterswijk.nl .

Het comité vraagt iedereen om de aanwijzingen van de organisatie en verkeersregelaars op te volgen en rekening te houden met de doorstroom van het verkeer als men zijn / haar auto parkeert. De vermelde tijden zijn indicatief en de getoonde trajecten in de plattegronden kunnen afwijken van de realiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *